zondag 21 maart 2010

Wie of wat heb ik in gedachten?

Ook dit oude spelletje is door de televisie geadopteerd als gezellige quiz onder de naam: "Wie (wat, waar) ben ik?". Wie kan zich de hilarische momenten met André van Duin en Ron Brandsteder niet herinneren?

Aantal deelnemers: 2 tot een hele klas.
Benodigdheden: stevig papier (in quizvorm)

De eenvoudigere vorm is goed in de klas te spelen. Iemand neemt iets of iemand in gedachten.
De anderen stellen vragen. Deze vragen mogen alleen met 'ja, nee of ook' beantwoord worden. Het vereist dus een speciale manier van vragen stellen! Bij 'ja' mag de vragensteller nogmaals. Bij 'nee' de volgende uit de rij. Degene die het woord raadt, mag het volgende woord doen.

Variatie:
  • Dit is leuk om op een speciale dag te spelen: verjaardag van de juf of iets dergelijks. Het gaat dan eigenlijk hetzelfde als in het TV programma. Er zijn twee teams van drie of ev. vier spelers. De juf zet kaartjes neer (gevouwen met het woord alleen aan de voorkant). De tegenpartij ziet de woorden nu wel maar degene waar het kaartje vóór staat weet nergens van. Het publiek kan op deze manier meegenieten. Er worden nu meerdere woorden tegelijk gespeeld per ronde. Succes verzekerd! Voor deze variant heb je stevig papier / karton nodig om te vouwen en de woorden op te schrijven. Woorden uit een woordpakket van woordenschat kunnen goed dienst doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten